Noan’anaviy restoranlar
Noan’anaviy restoranlar
2015-yilda Tokio shahri fuqarosi Sekai Kobayashi o'z restoranini ochdi. Bu restoranba har bir xohlovchi puli bo’lmasa ham, ovqat tanavvul qilishi mumkin. Siz oshxonada atigi 50 daqiqalik navbatchi bo’lib ishlab bersangiz bo’lgani, va shunda to'lov o’rniga o'zingizning haqli ovqatingizni olishingiz mumkin. Bu muassasa restoranda ovqatlanish va pul sarflashga imkoniyati bo'lmagan talabalar orasida katta qiziqish uyg'otishi ajablanarli emas.
AQShdagi Big Texan Steak Ranch Amarillo binosida ikki kilogrammli steykni bepul iste'mol qilishingiz mumkin. Biroq, bitta majburiy shart mavjud - uni bir soat ichida to’liq yeb olish kerak, aks holda ovqat uchun pul to'lash kerak bo'ladi.
Amsterdamdagi "Eenmaal" restoranida barcha stollar bir mehmon uchun mo'ljallangan. Bu muassasa aynan shu kabi odamlarga yo'naltirilgan bo'lib, mijozlarning asosiy qismi yolg'iz ovqatni yoqtiradiganlardir.
Lapland shahrida joylashgan Kemi Finlyandiya jamoatida to'liq muz va qordan iborat restoran faoliyat yuritadi. Ushbu muassasada harorat minus 5 daraja. Mehmonlarga losos, kiyik go’shtidan taomlar, zirkondan an'anaviy taomlar taklif etiladi. Restoran faqat qish mavsumida ishlaydi, shuning uchun har yili qayta quriladi.
Ginnesning Rekordlar kitobiga Dubaydagi Burj Xalifa minorasining tepasida joylashgan restoran kiritilgan. U 122-qavatda joylashgan. Yerdan balandligi 422 metrni tashkil etadi. Bu dunyoning eng baland restoranidir.
Sharq yakkakurashlari tarafdorlari Nyu-Yorkdagi "Ninja" restoraniga tashrif buyurishlari mumkin. Bu yer o'rta asrdagi yapon qishlog'iga o'xshash vaziyatni eslatadi. Va tashrif buyuruvchilarni yer osti labirinti orqali stolga olib borishadi. Ofitsiantlar mijozlarni nindzya kostyumlarida, to'liq jangovar liboslar kiyib xizmat qilishadi.
Finlandiyaning IIsalmi shahrida joylashgan "Kuappi Iisalmi" restorani dunyodagi eng kichik hisoblanadi. Unda bitta stol va ikkita stul mavjud. Shuning uchun, "Kuappi Iisalmi" ning joyini oldindan egallash kerak. Restoranning maydoni juda kichik - taxminan 8 kvadrat metr, uning yarmi oshxona bo'lib, faqatgina 3,6 metr ovqatlanish zali bor. Bu g'alati joy tashlandiq temir yo'l stantsiyasida joylashgan. Lekin asosiy afzalliklari bor - xodimlarning barcha diqqat-e'tibori bir stolda to'plangan.
Xitoyning "Rising Sun" restoranida mijozlarga ofitsiantlarga baqirish, ularga stakan yoki tovoqni uloqtirish yoki hatto ularni urish mumkin. Biroq, bu qo'pollik alohida-alohida to'lanadi va o'rtacha hisobda 50 dan 300 yuangacha bo'lgan mijozga sarflanadi. Va bu $ 8-50 dir.
Bangkokdagi "Hajim" restoranida hech qanday ofitsiantlar yo'q, ularni laganlarni zal bo’ylab aylantiradigan robotlar o’rinlarini bosishadi. Ular nafaqat buyurtma olishlari, balki mijozning iltimosiga ko'ra, qo'shiq aytish yoki raqsga tushishlari mumkin. Juma va shanba kunlari Nyu-Yorkdagi "Eat" restoranida to'liq sukunat rejimi mavjud. Bugungi kunda mehmonlarga gapirish qat'iyan man etiladi. Jinoyatchini jazolash jazosi bilan jazolanadi - u restoranda yotgan ovqatni tugatish uchun yuboriladi.
Har bir ayol o’zini malika kabi his qilishni orzu qiladi. Ushbu imkoniyatni Tokiodagi "Malika yuragi" restorani tomonidan taqdim etiladi. Mehmonlar taxtlarda, boshida – tojda, va xizmatkorlar kostyumlaridagi ofitsiantlar yonlarida turishadi. Bu yerda deyarli bo'sh o'rin yo'qligi ajablanarli emas.

Ваша реакция?

Сообщения из Facebook